Over

Mijn naam is Ward Maaswinkel, oorspronkelijk uit Breda, nu wonend in Utrecht. Sinds 2013 ben ik afgestudeerd als landschapsarchitect aan de Wageningen Universiteit. Daarvoor heb ik tuin- en landschapsarchitectuur gestudeerd aan Hogeschool Larenstein. Ik heb voor verschillende ontwerpbureaus gewerkt waaronder DGJ Architects and Landscapes en Hollandschap. Momenteel werk ik fulltime als landschapsontwerper en beplantingspecialist bij Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten in Utrecht.

Naast mijn werk voor Copijn ontwerp ik regelmatig zelf tuinen voor particulieren, puur omdat ik het leuk vind om mensen blij te maken met een mooie tuin en om zelf te kunnen experimenteren met beplanting. Vaak maak ik ‘versteende’ stadstuinen groener en duurzamer met een nieuw beplantingsplan, waarbij een groot deel van de verharding plaats maakt voor weelderige bloemrijke borders. De nieuwe planten zet ik het liefst zelf in de grond. Indien een tuin volledig opnieuw aangelegd moet worden, werk ik samen met een lokale hovenier.

Mijn ontwerpen kenmerken zich door grote gemengde borders met weelderige bloemrijke vaste planten, siergrassen en sierheesters. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke en rustieke sfeer. Qua verharding en andere tuinelementen hanteer graag een sobere doch stijlvolle aanpak. Ondanks de grote hoeveelheid planten zorg ik er altijd voor dat mijn ontwerpen onderhoudsvriendelijk zijn.

Heeft u behoefte aan advies en/of hulp bij het opwaarderen van uw tuin? Neem contact met mij op!