Leidseweg, Utrecht

In het najaar van 2018 heb ik dit beplantingsplan aangelegd en het is nu half jaar later al aardig dicht aan het groeien. Het is een beplantingsplan voor een vrij strakke sobere moderne villa in Utrecht. Ik heb in de borders rondom de woning overal hetzelfde basismengsel van vaste planten, grassen en bollen toegepast, waarbij het beeld van een gestileerde bloemenweide ontstaat. Het verzacht de harde randen van de villa en het geeft een mooi contrast.

Het verbindende grasje Sesleria zorgt ervoor dat het als één geheel oogt. Daarnaast zijn er groepen vaste planten als kleuraccenten toegevoegd, welke elkaar door de verschillende seizoenen heen opvolgen. Dit najaar gaan de voorjaarsbollen ook nog de grond in waardoor de tuin volgend jaar nog voller en kleurrijker zal ogen.

Het grond- en bestratingswerk is niet door mij gedaan en de geleverde tuinaarde was uiteindelijk een stuk slechter van kwaliteit dan verwacht. Desondanks doen alle planten het tot nu toe goed, met uitzondering van de paarsbladige Cimicifuga die wat moeite heeft met de vrij droge en schrale grond. Deze plant heeft sowieso een paar jaar nodig voordat het echt wat wordt, dus dat is nog even afwachten.

IMG_7154
IMG_7156
IMG_7143
IMG_7155

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s